Päijät-Hämeen työttömyys vähenee edelleen

Hämeen ELY-keskuksen tiedote/Meddelanden 2017-04-27 Linkki tiedotteeseen/Länk till pressmeddelandet Yli 2 000 työtöntä työnhakijaa vähemmän kuin vuosi sitten (Kanta-Häme ja Päijät-Häme) Hämeen ELY-keskuksen kuntien alueella oli maaliskuun lopussa 22 548 työtöntä työnhakijaa. Se on 2 049 vähemmän (-8,3 %) kuin vuosi sitten. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisestä kuukaudesta 1 049:llä (-4,4 %). Työttömien määrä väheni Hämeen molemmissa maakunnissa. Kanta-Hämeessä työttömyys väheni eniten Lopella (-23 %), Humppilassa (-20 %) ja Ypäjällä (-15 %). Päijät-Hämeessä lasku oli suurin Hartolassa (-26 %) ja Hollolassa (-13 %). Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Lue lisää

Kansallinen veteraanijuhla tänään Lahdessa

Lahdessa tänään järjestettävän Kansallisen veteraanipäivän pääjuhlan kunniavieraita ovat sotiemme veteraanit läheisineen. Juhlapuhuja on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.  Arvokkaassa tilaisuudessa kuullaan musiikkia, josta vastaavat mm. Sinfonia Lahti, Kaartin soittokunta sekä Suurkuoro.  Veteraanien puheenvuoron pitää Yrjö Torikka. Juhla on katsottavissa suorana YLE TV1:ssä ja Yle Areenassa kello 12.50 alkaen.

Lue lisää

Päijät-Hämeen Reservipiirin tunnustus maakuntaliitolle

Päijät-Hämeen Reservipiiri ry luovutti VUODEN PARAS -kiertopalkinnon reservipiirin hyväksi tehdystä työstä Päijät-Hämeen liitolle. Reservipiirin toiminnanjohtaja Marko Patrakka (kuvassa vas.) ja 2. varapuheenjohtaja Juha Tarnanen kiittivät maakuntaliittoa työstä, joka mahdollistaa ampumaharjoittelun jatkumisen Päijät-Hämeessä. Maakuntajohtaja Jari Parkkonen puolestaan kiitti huomionosoituksesta ja korosti erityisesti maakuntahallituksen puheenjohtaja Jari Salosen osuutta edunvalvonnassa.    

Lue lisää

Haja-asutuksen jätevesineuvonta Päijät-Hämeessä

Linkki tiedotteeseen/Länk till pressmeddelandet ELY-keskus tukee haja-asutusalueiden jätevesineuvontaa Hämeen ELY-keskus on myöntänyt Kymijoen vesi ja ympäristö ry:lle ja Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry:lle yhteensä 110 000 euroa avustusta haja-asutusalueiden jätevesineuvontaan. Neuvontaa tehdään tulevan kevään, kesän ja syksyn aikana Kanta- ja Päijät-Hämeen alueilla. Neuvontatyön tavoitteena on antaa mm. erilaisten kesätapahtumien yhteydessä ilmaista ja puolueetonta yleisneuvontaa haja-asutuksen jätevesien käsittelyyn liittyvissä asioissa. Neuvonnan tarkoituksena on tiedottaa lainsäädännön muutoksista ja niiden vaikutuksista sekä motivoida asukkaita tarvittavien muutosten tekemiseen kiinteistöillä. Neuvontaa tehdään tarvittaessa myös kiinteistökohtaisesti alueen kuntien ja asukkaiden esittämien tarpeiden perusteella. Neuvojat ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse. Neuvojiin voi ottaa yhteyttä, jos oman jätevesijärjestelmän toiminta, huoltotoimenpiteet tai saneeraustarpeet askarruttavat. Neuvonta on asukkaille ja mökkiläisille maksutonta. Valtakunnallinen jätevesiviikko Valtakunnallista jätevesiviikkoa vietetään 24.4–30.4.2017. Ympäristöministeriön koordinoimalla jätevesiviikolla on tarkoitus vauhdittaa haja-astusalueiden jätevesien hyvää käsittelyä. Jätevesiviikolla järjestetään erilaisia koulutus- ja neuvontatilaisuuksia eri puolilla Suomea. Lisätietoja Kanta-Häme sekä Kärkölän ja entisen Hämeenkosken kuntien alueet: Vastaava jätevesineuvoja, Lauri Sillantie, Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry, puh. 050 570 9511, etunimi.sukunimi(at)kvvy.fi Päijät-Häme lukuun ottamatta Kärkölän ja entisen Hämeenkosken kuntien alueita: Projektipäällikkö, Sanna Jattu, Kymijoen vesi ja ympäristö ry, puh. 044 7830 952, etunimi.sukunimi(at)vesiensuojelu.fi

Lue lisää

Orimattilan Luhtikylästä Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2017

Päijät-Hämeen kylät ry ja Päijät-Hämeen liitto valitsivat yhteistyössä Päijät-Hämeen Vuoden Kylän 2017. Tiukan äänestyksen jälkeen Vuoden Kyläksi Päijät-Hämeessä valittiin Luhtikylä. Luhtikylä on pieni maalaiskylä Länsi-Orimattilassa. Vuoden Kylä -hakemuksen jätti paikallinen kyläyhdistys Luhtikylän Nuorela ry, jonka aktiivinen toimintaote valloitti valitsijaraadin. Toiminnassa on otettu hienosti huomioon kaiken ikäiset kyläläiset ja tempauksia on hiihtokisoista illallistansseihin sekä historiapäivistä lasten kesäleireihin. Kaiken toiminnan keskipisteenä toimii yhdistyksen ylläpitämä juhlatila Nuorela, jota myös vuokrataan juhlakäyttöön.  Nuorisoseurana aloittanut yhdistys on perustettu vuonna 1902. Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2017 palkitaan Kylämarkkinoilla Lahden Satamassa 13.5.2017. Kylämarkkinat on Päijät-Hämeen kylät ry:n järjestämä koko perheen tapahtuma, joka järjestetään jo 20. kerran. Luhtikylän Nuorela ry esittelee toimintaansa Kylämarkkinoilla Vuoden Kylän teltassa Satamatorilla. Päijät-Hämeen Vuoden Kylä osallistuu myös valtakunnalliseen Vuoden Kylä -kilpailuun, jonka voittaja julkaistaan Maaseutuparlamentissa. Maaseutuparlamentti järjestetään 1. - 3.9.2017 Leppävirralla, Pohjois-Savossa.   Lisätietoja:   Päijät-Hämeen liitto Mirja Karila-Reponen maakunta-arkkitehti, 040-7747060 mirja.karila-reponen@paijat-hame.fi   tai   Päijät-Hämeen kylät ry Henna Pirkonen sihteeri, 044 712 4208 henna.pirkonen@paijanne-leader.fi www.phkylat.fi

Lue lisää

1 2 3 42
http://www.paijat-hame.fi