Suunnatonta muutosta

Jari Parkkonen - 09.11.2015

Valtion esitys uusista #hallitusohjelma itsehallintoalueista tuli sitten loppuviikosta.
Itse kommentoin #sotesoppa Etelä-Suomen Sanomille seuraavasti:
http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/11/07/sote-uudistus-paivystavien-sairaaloiden-maara-vahenee-kuinka-kay-phksn-tulevaisuudessa?ref=lssta

Varsinaisessa #ess lehtiversiossa asiasta hieman laajemmin. Pidän päivystyskysymystä edelleen pari yötä nukkuneena varsin keskeisenä, meillä ja muualla, sekä vaikuttanee meidän tilanteeseen naapureidemmekin osalta. #uusimaa kysymys on varsin keskeinen. En aivan usko, että ensimmäinen esitys vastaa lopullista mallia.

Hallituksen esityksen osalta suuntautumiskeskustelun suurin paine mielestäni suli #päijäthäme osalta, kun alueiden lukumäärä olikin ennakoidusta poiketen 18:sta. Vai suliko? Onko tosiasiallisten alueiden määrä oikeastaan 15 vai 12?

Paine ei tosiasiassa ole hävinnyt mihinkään. Hallituksen esityksen konkretisoituessa paine kasvaa ja edunvalvonta korostuu. Hallituksen esitys on varsin alustava ja tarkentuu. Jos tilanne on nyt #päijäthäme vinkkelistä kohtuullinen, se ei ole sitä automaattisesti prosessin loppupuolella. Meillä koko uudistuksen taloudellista pohjaa on peräänkuulutettu, miten esitys siihen vastaa.

Keskustelu jatkunee hallituspuolueiden kesken mistäs nyt tulikaan sovittua. Se jatkuu myös kansallisesti. Meille on tärkeää, että keskustelemme täällä hallituksen esityksen useista eri vaikutuksista, joihin meidän tulisi myös muodostaa kanta. Eri vaikutuksista on syytä kirjoittaa myöhemmin.

Minä kommentoin mahdollisiin kysymyksiin tai kommentteihin mielelläni twitterissä ->
@Jari_Parkkonen
#PHliitto

Jari Parkkonen, maakuntajohtaja