Vellamomenua 10 vuotta!

Eija Säynätmäki - 23.08.2016

Lähiruoan ystäviä on hemmoteltu Päijät-Hämeessä omalla maakuntamenulla jo 10 vuoden ajan!

Vellamomenun julkistamistilaisuus pidettiiin juhlavasti Lahden kaupungintalolla 16.8.2006, jolloin myös nautittiin historian ensimmäinen Vellamomenu.

Konseptilla tuodaan esiin päijäthämäläistä ravintola-alan huippuosaamista.

Vellamomenu -konseptin tavoite on päijäthämäläisen ruokakulttuurin edistäminen sekä maakunnallisen ruokakulttuurin arvostuksen edistäminen. Konseptilla pyritään kasvattamaan ja edistämään laadukkaiden päijäthämäläisten raaka-aineiden ja elintarvikkeiden osuutta ravintoloiden ruokatarjonnassa, sekä kannustamaan yrityksiä kokonaisvaltaiseen ruoka- ja juomatarjonnan, sekä toiminnan laadun kehittämiseen.

Vellamomenun ravintolavalikoima on nykyään varsin täyteläinen kattaus päijäthämäläisiä makuja: Yksittäisten herkuttelijoiden kohteista tilausravintoloihin, maakunnan helmistä keskustan sykkeen urbaaneihin vaihtoehtoihin. Tarkoitus ei ole kuitenkaan tarjota kaikkea kaikille, vaan korkealaatuisia. lähellä tuotettuja, suomalaisen keittiön taidonnäytteitä juuri Sinulle – ammattitaidolla ja sydämellä.

Vellamomenu on saanut hyvän vastaanoton niin keittiöissä kuin asiakkaiden piirissä. Hyvän ja makoisan lähimenun äärellä viihtyvät niin yritys- kuin yksityisasiakkaatkin.

Tavoitteet, jotka alun perin Vellamomenulle asetettiin – laadukkaiden päijäthämäläisten raaka-aineiden käytön ja maakunnallisen ruokakulttuurin edistäminen – ovat täyttyneet erinomaisesti.

 

Vellamomenu –yhteistyötä koordinoi Päijät-Hämeen liitto.

 

Lisätietoja:

Eija Säynätmäki, johdon sihteeri
eija.saynatmaki(a)paijat-hame.fi   puh. 044 3719 430

www.vellamomenu.fi