Ilmasto- ja energianeuvonta

Energianeuvoja kuluttajan tukena

Voit kysyä ilmasto- ja energianeuvoa sähköpostilla tai puhelimitse. Aiheena voivat olla lämmitysratkaisut, veden käyttö, kodin energiankäyttö, laitteet, valaistus jne. Meiltä voi pyytää apua myös aurinkosähkön yhteishankintaan. Henkilökohtaisen neuvonnan lisäksi järjestämme neuvontatilaisuuksia uusiutuvan energian käytöstä ja energiatehokkuudesta.

https://www.facebook.com/pg/philmasto/

Voita Jopo!

Kuluttajien merkitys kasvihuonekaasupäästöissä on keskeinen. Arjen teot ja valinnat ovat keinoja pienentää päästöjä. Miten sinä aiot vaikuttaa? Seuraa www.facebook.com/philmasto/ -sivulla arjen fiksuja tekoja. Kerro omista teoistasi Jopo-julkaisun alle niin osallistut sähköavusteisen e-jopon arvontaan.

Arvonta suoritetaan kaikkien kommentoineiden kesken. Kilpailuaika 14.–28.2.2019. Voittajaan ollaan yhteydessä Facebook-viestillä. Facebook ei ole mukana arvonnassa. Katso arvonnan säännöt alta.

Palkinto ja arvonta:

Arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan yksi sähköavusteinen Jopo-polkupyörä (arvo 1 190 e). Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi. Palkinto arvotaan osallistumisajan päätyttyä.

Palkinnon lunastaminen:

Arvonnan voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Jopo tullaan luovuttamaan myöhemmin keväällä voittajalle Lahdessa.

Arpajaisvero:

Päijät-Hämeen liitto sitoutuu maksamaan lakisääteisen arpajaisveron. Arvonnan voittaja vastaa kaikista muista kustannuksista, jotka voivat aiheutua sen jälkeen, kun palkinto on toimitettu voittajalle.

Henkilötietojen käyttö:

Arvonnan järjestäjällä on oikeus ilmoittaa arvonnan voittajan nimi ja asuinpaikkakunta. Osallistumalla arvontaan osallistuja sitoutuu noudattamaan arvonnan sääntöjä. Päijät-Hämeen liitto pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

 

Lisätietoja

Johanna Snell, energianeuvoja,
johanna.snell(a)paijat-hame.fi, puh. 044 077 3637

 

Energianeuvoja kuntien tukena

Päijät-Hämeen liitto viestii ja kertoo kunnille energiatehokkuussopimuksesta. Autamme liittymisessä, neuvossa ja tuemme kuntia energitahokkuusopimusten toimeenpanossa. Toiminnassa hyödynnetään energiatehokkuussopimus.fi nettisivuja ja Motivan asiantuntija-apua.

Energianeuvonta PK-yritysten tukena

Toimenpiteet kohdistetaan pk-yritysten energiakatselmustoiminnan mahdollistamiseksi. Osiota toteuttaa Lahden ammattikorkeakoulu kevätjaksolla 2019.

Lisätietoja

Juha Hertsi puh. 044 3719 442

Energianeuvontaa verkossa

Valtakunnallinen energianeuvontaverkosto palvelee kuluttajia arkisin klo 9-15 Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla. Osallistu keskusteluihin tai lähetä kysymyksesi Messengerissä. Energianeuvoja vastaa asumisen energiakäyttöön, lämmitysjärjestelmiin, uusiutuvan energian käyttöönottoon liittyviin tms. kysymyksiin. Palvelua koordinoi ja ylläpitää Motiva ja se on maksutonta.

Energianeuvonnan Usein kysyttyjä kysymyksiä -palstalle on koottu kysymyksiä ja vastauksia kuluttajilta tulleisiin uusiutuvan energian kysymyksiin.

Katso energianeuvonnan vinkkivideoita. Löydät ohjeet mm. ilmalämpöpumpun puhdistukseen.

Koottua tietoa energiasta löytyy Motivan sivuilta

Tietoa kuluttajien energianeuvonnasta ja maakunnallisista neuvojista 

Päijät-Hämeen liitto edistää maakunnallista ilmasto- ja energiatyötä (IE-hanke) 30.4.2019 asti. Sopimus toteuttamisesta on laadittu 5.11.2018 Energiaviraston kanssa.

Toteuttamisella vauhditetaan kansallisen energia- ja ilmastostrategiatyön etenemistä kunnissa ja koko maakunnassa. Hankkeessa tuotetaan opastusta kuntien, pk-yritysten ja kansalaisten energia- ja ilmastotyön eli energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian käytön edistämiseen. Toiminta kytkeytyy Motivan toteuttamaan energia- ja ilmastotoimien kehittämistyöhön.

Pidemmän aikavälin ilmasto- ja energiaohjausta sekä tiekartan laadintaa toteutetaan maakunnassa eri hankkeella, josta tiedotetaan myöhemmin.

Lisätiedot

Johanna Snell, energianeuvoja
johanna.snell(a)paijat-hame.fi
puh. 044 077 3637