Ilmasto- ja energianeuvonta

Energianeuvoja kuluttajan tukena

Voit kysyä ilmasto- ja energianeuvoa sähköpostilla tai puhelimitse. Aiheena voivat olla lämmitysratkaisut, veden käyttö, kodin energiankäyttö, laitteet, valaistus jne. Meiltä voi pyytää apua myös aurinkosähkön yhteishankintaan. Henkilökohtaisen neuvonnan lisäksi järjestämme neuvontatilaisuuksia uusiutuvan energian käytöstä ja energiatehokkuudesta.

 

 

energianeuvoja Johanna Snell, johanna.snell(a)paijat-hame.fi, puh. 044 077 3637

Energianeuvoja kuntien tukena

Päijät-Hämeen liitto viestii ja kertoo kunnille energiatehokkuussopimuksesta. Autamme liittymisessä, neuvossa ja tuemme kuntia energitahokkuusopimusten toimeenpanossa. Toiminnassa hyödynnetään energiatehokkuussopimus.fi nettisivuja ja Motivan asiantuntija-apua.

Energianeuvonta PK-yritysten tukena

Toimenpiteet kohdistetaan pk-yritysten energiakatselmustoiminnan mahdollistamiseksi. Osiota toteuttaa Lahden ammattikorkeakoulu kevätjaksolla 2019.

Lisätiedot: Juha Hertsi puh. 044 3719442.

Energianeuvontaa tarjolla myös Facebookissa tai Motivalta

Valtakunnallinen energianeuvontaverkosto palvelee kuluttajia arkisin klo 9-15 Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla. Osallistu keskusteluihin tai lähetä kysymyksesi Messengerissä. Energianeuvoja vastaa asumisen energiakäyttöön, lämmitysjärjestelmiin, uusiutuvan energian käyttöönottoon liittyviin tms. kysymyksiin. Palvelua koordinoi ja ylläpitää Motiva ja se on maksutonta.

Energianeuvonnan Usein kysyttyjä kysymyksiä -palstalle on koottu kysymyksiä ja vastauksia kuluttajilta tulleisiin uusiutuvan energian kysymyksiin.

Katso energianeuvonnan vinkkivideoita. Löydät ohjeet mm. ilmalämpöpumpun puhdistukseen.

Koottua tietoa energiasta löytyy Motivan sivuilta

Tietoa kuluttajien energianeuvonnasta ja maakunnallisista neuvojista 

 

 

Päijät-Hämeen liitto toteuttaa maakunnallista ilmasto- ja energiatoimien edistämistyötä (IE-hanke) ja palvelua 30.4.2019 asti. Sopimus toteuttamisesta on laadittu 5.11.2018 Energiaviraston kanssa.

Toteuttamisella vauhditetaan kansallisen energia- ja ilmastostrategiatyön etenemistä kunnissa ja koko maakunnassa. Hankkeessa tuotetaan opastusta kuntien, pk-yritysten ja kansalaisten energia- ja ilmastotyön eli energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian käytön edistämiseen. Toiminta kytkeytyy Motivan toteuttamaan energia- ja ilmastotoimien kehittämistyöhön.

Pidemmän aikavälin ilmasto- ja energiaohjausta sekä tiekartan laadintaa toteutetaan maakunnassa eri hankkeella, josta tiedotetaan myöhemmin.

 

 

Lisätiedot:

Ilmasto- ja energia-asiantuntija

energianeuvoja Johanna Snell

johanna.snell(a)paijat-hame.fi
puh. 044 077 3637