Ilmasto- ja energianeuvonta

Energianeuvoja kuluttajan tukena

Voit kysyä ilmasto- ja energianeuvoa sähköpostilla tai puhelimitse. Aiheena voivat olla lämmitysratkaisut, veden käyttö, kodin energiankäyttö, laitteet, valaistus jne. Meiltä voi pyytää apua myös aurinkosähkön yhteishankintaan. Henkilökohtaisen neuvonnan lisäksi järjestämme neuvontatilaisuuksia uusiutuvan energian käytöstä ja energiatehokkuudesta.

https://www.facebook.com/pg/philmasto/

Voita Jopo arvonta on suoritettu!

Onnettaren suosikiksi osui Markus Kajaste, Nastolasta.
Markuksen ensimmäinen ajatus kuultuaan voitosta oli ”Kesällä töihin tällä, kun saa tuollaisen sähköavun.” Joten taisi e-jopo mennä oikeaan osoitteeseen!

Kajasteen arjen teot liittyvät työmatkaliikkumiseen ja lajitteluun: ”Olen tässä nyt ajellut työmatkat linja-autolla. Se on tuntunut ihan hyvältä, eikä tarvitse välttämättä olla niin skarppina aamuliikenteen seassa. Viime kesällä ajoin muutaman kerran fillarilla. Työmatkaa kertyy suuntaansa 26 km. Meillä lajitellaan jätteet: energia, pahvi, paperi, lasi, bio ja paristot.”

Voita Jopo -kilpailu sai 209 kommenttia kahden viikon aikana. Monenlaisia arjen tekoa tuli esille. Useat liittyivät liikkumiseen ja lajitteluun. Myös asuminen ja ruoka nousivat esille. Liikkuminen, asuminen ja syöminen muodostavat ison osan suomalaisten hiilijalanjäljestä, ja ovat myös niitä mihin meillä jokaisella on vaikutusmahdollisuuksia.

Kiitos kaikille osallistujille.
Jatketaan arjen tekojen toteuttamista!

Kiittäen!!

Johanna Snell, energianeuvoja
Päijät-Hämeen liitto

 

 

Energianeuvoja kuntien tukena

Päijät-Hämeen liitto viestii ja kertoo kunnille energiatehokkuussopimuksesta. Autamme liittymisessä, neuvossa ja tuemme kuntia energitahokkuusopimusten toimeenpanossa. Toiminnassa hyödynnetään energiatehokkuussopimus.fi nettisivuja ja Motivan asiantuntija-apua.

Energianeuvonta PK-yritysten tukena

Toimenpiteet kohdistetaan pk-yritysten energiakatselmustoiminnan mahdollistamiseksi. Osiota toteuttaa Lahden ammattikorkeakoulu kevätjaksolla 2019.

Lisätietoja

Juha Hertsi puh. 044 3719 442

Energianeuvontaa verkossa

Valtakunnallinen energianeuvontaverkosto palvelee kuluttajia arkisin klo 9-15 Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla. Osallistu keskusteluihin tai lähetä kysymyksesi Messengerissä. Energianeuvoja vastaa asumisen energiakäyttöön, lämmitysjärjestelmiin, uusiutuvan energian käyttöönottoon liittyviin tms. kysymyksiin. Palvelua koordinoi ja ylläpitää Motiva ja se on maksutonta.

Energianeuvonnan Usein kysyttyjä kysymyksiä -palstalle on koottu kysymyksiä ja vastauksia kuluttajilta tulleisiin uusiutuvan energian kysymyksiin.

Katso energianeuvonnan vinkkivideoita. Löydät ohjeet mm. ilmalämpöpumpun puhdistukseen.

Koottua tietoa energiasta löytyy Motivan sivuilta

Tietoa kuluttajien energianeuvonnasta ja maakunnallisista neuvojista 

Päijät-Hämeen liitto edistää maakunnallista ilmasto- ja energiatyötä (IE-hanke) 30.4.2019 asti. Sopimus toteuttamisesta on laadittu 5.11.2018 Energiaviraston kanssa.

Toteuttamisella vauhditetaan kansallisen energia- ja ilmastostrategiatyön etenemistä kunnissa ja koko maakunnassa. Hankkeessa tuotetaan opastusta kuntien, pk-yritysten ja kansalaisten energia- ja ilmastotyön eli energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian käytön edistämiseen. Toiminta kytkeytyy Motivan toteuttamaan energia- ja ilmastotoimien kehittämistyöhön.

Pidemmän aikavälin ilmasto- ja energiaohjausta sekä tiekartan laadintaa toteutetaan maakunnassa eri hankkeella, josta tiedotetaan myöhemmin.

Lisätiedot

Johanna Snell, energianeuvoja
johanna.snell(a)paijat-hame.fi
puh. 044 077 3637