10.5.2016 - 12.5.2016

Smart Cities in Smart Regions- kansainvälinen konferenssi

Maija Väkeväinen - 13.01.2016

10.5.–12.5.2016 Lahden Sibeliustalo   Ohjelma

Kansainvälinen Smart Cities in Smart Regions 2016-konferenssi järjestetään Lahdessa 10.–12. toukokuuta. Päätapahtumapaikkana toimii Lahden Sibeliustalo. Nimekkäät pääpuhujat ja lähes 100 asiantuntijaesitystä pitävät huolen monipuolisista ja syventävistä näkökulmista kestävän ja älykkään kaupunki- ja aluekehityksen ajankohtaisiin teemoihin.

Tule kuulemaan alansa vaikuttajien puheenvuorot. Puhumassa ovat muun muassa Euroopan alueiden komitean puheenjohtaja Markku Markkula, Cambrigde-yliopiston professorit Douglas Crawford-Brown ja Alan Barrell sekä entinen suurlähettiläs ja nykyisin Aalto-yliopiston Executive in Residence Bruce Oreck.

Ohjelma rakentuu huikeiden pääpuhujien ja asiantuntiesityksien lisäksi työpajoista, kohdevierailuista ja LAMK:n oppimisympäristöihin tutustumisesta. Kohdevierailuilla pääset tutustumaan Lahden osaamiskeskittymien antiin. Valittavana ovat esimerkiksi muotoilun, kiertotalouden ja hyvinvointiteknologian kohteet. Lisäksi päästään mukaan seuraamaan Lahden kiertotalousjulistuksen allekirjoittamista.

Tulevaisuuden aluekehitys

Alueellinen kehitys mahdollistaa muun muassa kilpailukykyä, auttaa luomaan taloudellista tasapainoa, tukee alan toimijoita ja kehittää kaupallista tehokkuutta. Tulevaisuuden alueellisessa kehityksessä on tilaa monelle skenaariolle, tule kuulemaan lisää!

Asukkaat ja kestävä kaupunkikehitys

Asukkaiden osallistaminen kaupunkikehitykseen on tulevaisuuden tapa kehittää alueita elinvoimaisiksi ja hyvinvoiviksi sekä älykkäiksi asuinympäristöiksi. Älykäs kaupunkikehitys takaa asukkailleen sujuvampaa arkea sekä nostattaa alueen houkuttelevuutta. Myös energiatehokkuus ja kestävä kehitys näkyvät entistä enemmän ihmisten arjessa. Kuule lisää miltä näyttää tulevaisuuden ”älykäs kaupunki”!

 

Älykäs teollisuus ja Innovaatiot

Kolmantena teemakokonaisuutena on älykäs teollisuus ja innovaatio, jossa harpataan neljänteen teollisuuden vallankumouksen. Uudet teknologian muodot ovat jo jalkautuneet arkeen ja lisää on tulossa. Puhuttaessa digitalisaatiosta yhdistettynä innovaatioon, enää taivaskaan ei ole rajana.  Mitä kaikkea digitaalinen teknologia meille tulevaisuudessa voikaan mahdollistaa? Anna asiantuntijoiden kertoa lisää.

 

Tutustu monipuoliseen ohjelmatarjontaan nettisivuiltamme www.lamk.fi/smartlahti ja rekisteröidy maaliskuun aikana alennettuun Early Bird-hintaan.