25.3.2019

Mistä keskustojen vetovoima koostuu? Paikkakuntien x-faktorit -hankkeen loppuseminaari

Maaret Monola - 05.03.2019

Aika: Maanantai 25.3.2019 klo 12.00 – 14.00
Paikka: Museokioski, Aleksanterinkatu 10, Lahti

Miten kaupunkikeskustojen vetovoimaa ja viihtyvyyttä voidaan arvioida? Kuinka esimerkiksi kaupunkivihreä, mittasuhteet ja arkkitehtuuri sekä kaupunkitaide rakentavat viihtyvyyttä? Onko kaupunkikuvalla ja fyysisellä ympäristöllä vaikutusta ihmisten muuttoratkaisuihin?

Muun muassa näihin kysymyksiin on paneuduttu Päijät-Hämeen liiton Paikkakuntien x-faktorit –hankkeessa. Hankkeen tuloksia esitellään loppuseminaarissa Lahden Museokioskissa maanantaina 25.3.2019.

Hankkeessa on arvioitu seitsemän suomalaisen kaupungin keskustaympäristöjä ja luotu arviointityökalu houkutteleville keskustaympäristöille. Lisäksi on selvitetty nettikyselyn avulla, mitkä tekijät houkuttelevat ihmisiä muuttamaan paikkakunnalle, ja onko fyysisellä ympäristöllä ja kaupunkikuvalla merkitystä ihmisten muuttopäätöksiin.

Loppuseminaarissa Ramboll esittelee tehtyjen keskusta-arviointien tulokset. Arvioidut kaupungit olivat Lahti, Seinäjoki, Kuopio, Jyväskylä, Järvenpää, Sipoo ja Lappeenranta.  Lisäksi Päijät-Hämeen liitto esittelee muuttajille tehdyn kyselyn tuloksia. Ohjelma tarkentuu muilta osin lähempänä tapahtumaa.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan keskustakuvaan ja vetovoimaan liittyvistä teemoista!

Kahvitarjoilun takia pyydämme ilmoittautumisia perjantaihin 22.3. klo 12.00 mennessä.
Ilmoittaudu tästä: https://my.surveypal.com/Paikkakuntien-x-faktorit-hankkeen-loppuseminaari-25.3%2E

Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille, ja osallistujia mahtuu rajallinen määrä.

Lisätietoja:

Anne Heimonen, projektikoordinaattori, Päijät-Hämeen liitto
anne.heimonen@paijat-hame.fi
puh. 044-3719461