Energianeuvoja Johanna Snell auttaa ilmasto- ja energia-asioissa

Maija Väkeväinen - 10.12.2018

Kansalaisten, pk-yritysten ja kuntien  maksutonta energianeuvontaa saa tämän kuun alusta lähtien maakuntaliitosta, kun  energianeuvojana aloitti Johanna Snell. Hän on tehnyt vastaavaa työtä kuluttajille suunnatussa, lokakuussa päättyneessä  Kuluttajien energianeuvonta Päijät-Hämeessä -hankkeessa. Henkilökohtaisen neuvonnan lisäksi hän lupaa järjestää neuvontatilaisuuksia uusiutuvan energian käytöstä ja energiatehokkuudesta sekä tulla erilaisiin tilaisuuksiin asiantuntijaksi. ”Jokaisella on mahdollisuus osallistua ilmasto- ja energia-asioihin ja myös pienet arjen teot ovat vaikuttavia kokonaisuuden kannalta” toteaa Johanna.

Neuvonta kytkeytyy Motivan toteuttamaan energia- ja ilmastotoimien kehittämistyöhön ja sillä vauhditetaan kansallisen energia- ja ilmastostrategiatyön etenemistä niin kunnissa kuin koko maakunnassakin.

Missä asioissa energianeuvoja auttaa?

Kotitaloudet

Pohditpa lämmitysratkaisua, veden käyttöä, kodin energiankäyttöä, laitteita, valaistusta …, ota yhteyttä Johannaan. Häneltä saat apua myös aurinkosähkön yhteishankintaan.

Kunnat

Kuntia tuetaan viestinnässä ja neuvonnassa sekä energitahokkuusopimusten tekemisessä ja toimeenpanossa.

 

Pk-yritykset

Toimenpiteet kohdistetaan pk-yritysten energiakatselmustoiminnan mahdollistamiseksi. Tätä toteuttaa Lahden ammattikorkeakoulu keväällä 2019.

Lisätiedot: Juha Hertsi puh. 044 3719442.

 

Päijät-Hämeen liitto on sopinut Energiaviraston kanssa maakunnallisesta ilmasto- ja energiatoimien edistämistyöstä (IE-hanke) ja palvelusta 30.4.2019 asti.

 

Yhteystiedot

Johanna Snell, ilmasto- ja energia-asiantuntija / energianeuvoja
puh. 044 077 3637  johanna.snell(a)paijat-hame.fi