Future of Europe –konferenssi 31.1.2019 Lahdessa

Maija Väkeväinen - 10.01.2019

Vuosi 2019 tulee olemaan ratkaiseva vuosi Euroopan tulevaisuudelle ja Itämeri-yhteistyölle: toukokuussa järjestetään Euroopan parlamentin vaalit, määräaika Brexit-sopimuksen aikaansaamiseksi umpeutuu, EU:n Itämeri-strategia päivitetään ja neuvottelut EU:n vuoden 2020 jälkeisestä budjetista ja politiikasta jatkuvat.

Sibeliustaloon Lahteen kokoontuu 31.1.2019  nimekäs puhujakaarti pohtimaan Euroopan tulevaisuutta.

Aamupäivän ohjelma koostuu politiikkapuheenvuoroista ja paneelikeskusteluista, joissa ovat mukana mm. ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen, Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb, johtaja Mikel Landabaso Euroopan komission viestinnän pääosastolta, Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri, suurlähettiläs Jari Vilén, arktisten asioiden neuvonantaja EU:n poliittisen strategian keskuksesta, CPMR:n pääsihteeri Eleni Marianou ja CPMR:n Itämeri-komission puheenjohtaja Jari Nahkanen.

Iltapäivä jakautuu kolmeen seminaariin, jotka käsittelevät kansalaistason vaikuttamista Euroopan integraatiossa, EU:n Itämeri-strategian päivitysprosessia sekä EU:n budjettia ja älykästä erikoistumista vuoden 2020 jälkeen.

Konferenssin työkieli on englanti.

Konferenssin yhteydessä perjantaina 1.2.2019 järjestetään myös kansainvälinen korkean tason seminaari kiertotaloudesta.

Konferenssin järjestäjät:

Päijät-Hämeen liitto yhteistyössä CPMR:n Itämeri-komission, Pohjois-Pohjanmaan liiton ja Euroopan komission Suomen edustuston kanssa.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Konferenssiohjelma ja ilmoittautuminen 31.1.2019:

Future of Europe –konferenssi: www.paijat-hame.fi/tapahtumat/future-of-europe-conference/

Päijät-Hämeen liitto CPMR:n jäsen

Päijät-Hämeen litto on ollut jäsenenä CPMR:ssä (Conference of Peripheral Maritime Regions) ja sen Itämeri-komission vuodesta 2002. Järjestö kokoaa yhteen 160 aluetta 25 Euroopan maasta edustaen noin 200 miljoonaa asukasta. CPMR työskentelee eurooppalaisten alueiden tasapainoisemman kehittämisen puolesta. Järjestön edunvalvonnan ytimessä ovat sosiaalinen, taloudellinen ja alueellinen koheesio, meripolitiikka ja saavutettavuus.

Suomesta järjestöön kuuluu seitsemän maakuntaa. Päijät-Hämeen liiton hallituksen varapuheenjohtaja Kristiina Hämäläinen on CPMR:n hallituksen jäsen ja Suomen delegaation puheenjohtaja 2018 – 2020.

www.cpmr.org

 

Kansainvälinen seminaari kiertotaloudesta 1.2.2019:
www.paijat-hame.fi/tapahtumat/international-seminar-on-circular-economy/

 

Lisätietoja:

Marko Mälly, erityisasiantuntija/kansainväliset asiat, 044-3719438, marko.mally@paijat-hame.fi

Kristiina Hämäläinen, maakuntahallituksen varapuheenjohtaja, 050-3403572, kristiina.hamalainen@hollola.fi

 

#FutureofEurope