Hollo ja Martta -festivaali sekä veteraanijärjestöt palkittiin Päijät-Häme mitalein

Maija Väkeväinen - 03.12.2017

Lahden kaupunginteatterilla tänään pidetyssä maakuntajuhlassa jaettiin neljä Päijät-Häme –mitalia.

Mitaleja on jaettu vuodesta 1997 alkaen.

Päijät-Häme -mitali nro 46 myönnettiin Hollo ja Martta –festivaalille

Hollo ja Martta-festivaali on vuosittain Hollolassa ja muualla maakunnassa järjestettävä kansainvälinen kansantanssin ja –musiikin festivaali. Festivaali on vahvasti lunastanut paikkansa maakunnan kulttuuritapahtumien kartalla. Festivaalin järjestää Hollolan Nuorisoseura, joka on yksi maamme johtavista kansantanssiseuroista ja tunnettu suomalaisen kansanperinteen viejä kaikkialle maailmaan.

 

Päijät-Häme -mitalit nrot 47 – 49 myönnettiin kolmelle veteraanijärjestölle

 

Mitalit myönnettiin järjestöille vuosikymmenien aikana veteraanien edunvalvonnan ja veteraanityön eteen tehdystä työstä Päijät-Hämeessä.

Mitalit myönnettiin järjestöille vuosikymmenien aikana veteraanien edunvalvonnan ja veteraanityön eteen tehdystä työstä Päijät-Hämeessä. Veteraanijärjestöt ovat huolehtineet korvaamattomalla tavalla kotiin tuotavien palveluiden, kuntoutuksen, veteraanien hoidon ja hoivan varmistamisesta kunnissa. Yhteiskunnassa käsitteeksi muodostuneen Kaveria ei jätetä – hengen eteenpäin viemisestä, joka toimii esimerkkinä myös nuoremmille sukupolville.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Mika Kari totesi juhlan jälkeen, että oli suuri kunnia saada jakaa Päijät-Häme -mitalit Suomen itsenäisyyden juhlavuoden maakuntajuhlassa. Mitalin saajat ovat vaikuttaneet vuosien ajan päijäthämäläisten parissa ja lisänneet hyvinvointia ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Hollo ja Martta kokoaa valtavan määrän vapaaehtoisia järjestelyihin ja tuloksena on vuosi vuoden jälkeen loistelias kansainvälinen tapahtuma.

– Tunnustukset ovat osoitus kiitollisuudestamme kaikkia palkituissa järjestöissä toimivia kansalaisia kohtaan. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kansallinen Yhdessä-teema sopii hyvin päijäthämäläiseen vireään vapaaehtoistyön järjestökenttään, Kari toteaa.

 

Lisätietoja

Mika Kari, maakuntahallituksen pj.
mika.kari(a)eduskunta.fi