Jaana Martikainen aloitti liikenneasioiden erityisasiantuntijana

Maija Väkeväinen - 19.10.2018

YTM Jaana Martikainen valittiin Päijät-Hämeen liiton erityisasiantuntijan tehtävään, jossa hän aloitti viikko sitten. Hänen tehtäviään ovat maakunnan liikenteeseen, yhdyskuntatekniseen huoltoon ja luonnonvaroihin liittyvät asiat.

Martikainen on maakuntaliitossa tuttu vuosien takaa ja hän toteaakin tehneensä  aika tarkalleen 10 vuoden ”opintomatkan” muissa tehtävissä ja nyt palanneensa liittoon.

”Paljon on tarttunut uusia kokemuksia ja osaamista noista vuosista ja eri työpaikoista niin yksityisellä, kuntakentällä kuin valtiollakin. Koko ajan olen kuitenkin asunut Lahdessa, joten näitä paikallisia kysymyksiäkin on tullut seurattua jonkin verran. Liitossa on tietysti kuviot muuttuneet 10 vuoden aikana ja erityisesti maakunta- ja sote-uudistus on tuonut uutta väkeä toimistoon ja uusia näkökulmia työhön. Vaikka talossa on tuttua, on myös paljon uutta opeteltavaa ja suhtaudunkin uuteen tehtävään ennakkoluulottomasti ja mielenkiinnolla. Erityisasiantuntijan tehtävä tarjoaa osaltaan uusia haasteita, joihin tartun innolla”.

Päijät-Hämeen liittoon Jaana siirtyi Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen tietoanalyytikon tehtävästä. Aiemmin hän toiminut paikkatietoinsinöörinä Heinolan kaupungilla ja liikenneinsinöörinä Keravan kaupungilla sekä asiantuntijatehtävissä liikenne- ja yhdyskuntasuunnittelun hankkeissa Linea Konsultit Oy:ssä.

Hänen edeltäjänsä Tapio Ojanen siirtyi elokuussa Liikenneviraston ylitarkastajan virkaan ja tehtävä on käytännössä ollut hoitamatta juhannuksesta lähtien. Päijät-Hämeen liiton aluesuunnittelusta vastaava Riitta Väänänen iloitseekin asiantuntijan saamisesta tiiminsä vahvistukseksi. ”On hienoa että saimme Jaanan meille töihin. Nyt kun on vireillä yhtä aikaa monia isoja asioita, mm. Kierrätyspuistoa koskeva vaihekaava, liikennejärjestelmäsuunnitelma, maakuntauudistus sekä käynnissä olevat monet selvitykset, hänen monipuolinen työkokemuksensa on heti hyödynnettävissä. Ensivaikutelma onkin, että Jaana on päässyt keskeneräisiin töihin kiinni nopeasti.

Yhteystiedot:

Jaana Martikainen, erityisasiantuntija
puh. 044 371 9467 jaana.martikainen(a)paijat-hame.fi