Kaj Franck -Muotoilupalkinto Tapio Anttilalle Lahteen

Maija Väkeväinen - 22.10.2018

Kaj Franck -palkinto on yksi Suomen merkittävimpiä muotoilupalkintoja.

Design Forum Finlandin myöntämä Kaj Franck –palkinto osuu tänä vuonna oivalliseen osoitteeseen, kun lahtelainen sisustusarkkitehti ja muotoilija Tapio Anttila saa tämän merkittävän tunnustuksen. Palkinto on jaettu vuodesta 1992 lähtien, jolloin sen sai Oiva Toikka. Sittemmin tunnustuksen ovat saaneet muun muassa Yrjö Kukkapuro, Eero Aarnio ja Vuokko Nurmesniemi.

Muotoilu on yksi Päijät-Hämeen älykkään erikoistumisen kärkiä. Maakunnan muotoiluosaamista on kehitetty jo vuosien ajan, ja työ jatkuu edelleen alan yritysten, LAMK:n muotoiluinstituutin ja Suomen muotoilusäätiön voimin.

 

Palkinnon perustelut:

Tapio Anttila on uransa aikana työskennellyt sekä inhouse-suunnittelijana isossa organisaatiossa että yrittäjänä omassa yrityksessään. Leimaa antavia piirteitä hänen
koko uralleen ovat syvä yhteistyö tuotekehityksen kanssa, toimivat rakenteelliset ratkaisut ja varma, oma muotokieli. Tapio Anttilan suunnittelemissa tuotteissa on oivaltavia toiminnallisuuksia ja erinomainen ergonomia. Omassa yrityksessään Anttila
on onnistunut rakentamaan kokonaisvaltaisen brändin, joka tuoteportfolioltaan ja identiteetiltään on raikas ja erottuva. Tapio Anttila jatkaa hienosti suomalaista muotoiluperinnettä omalla ammattimaisella ja luovalla tavallaan.

Kaj Franck -muotoilupalkinto kunnioittaa muotoilija Kaj Franckin (1911–1989) työn henkeä ja periaatteita korkeatasoisesta, demokraattisesta ja funktionaalisesta suunnittelusta, jolla ratkaistaan käytännön haasteita ja luodaan uusia mahdollisuuksia muotoiluosaamista käyttäville yrityksille. Erityinen ansio on, jos palkinnon saaja samalla tuo arkeen kauneutta, iloa ja parempaa elämän laatua.

Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Kaj Franck -muotoilupalkinnon on perustanut Design Forum Finland ja sen rahoittaja on Suomen Messusäätiö.

Kuva: Timo Junttila