Kehätie toteutuu vihdoin

Maija Väkeväinen - 06.04.2016

Lahden seudun kunnat ja yritykset riemuitsevat. Maan hallitus päätti kehysriihessään eilen, että valtio rahoittaa osuutensa Lahden eteläisestä kehätiestä.

Kehätietä on suunniteltu ja edistetty vuosikymmeniä. Tiehankkeen toteutumiseksi on tehty valtava määrä edunvalvontatyötä. ”Viesti kehätien tärkeydestä ja elinkeinopoliittisesta merkityksestä on saatu valtion päässä perille. Tämä lisää alueemme kasvumahdollisuuksia”, iloitsee maakuntajohtaja Jari Parkkonen.

Seudun tie ja maankäyttöratkaisut ovat perustuneet siihen, että kehätie toteutuu. ”Nyt voimme todellakin olla ylpeitä saavutuksestamme, kun yhteiset ponnistelut ovat tuottaneet tulosta”, toteaa Päijät-Hämeen liiton erityisasiantuntija Tapio Ojanen.

Lahden eteläisen kehätien tiesuunnitelma on vastikään valmistunut. Valtion ja kuntien rahoitusosuuksista on aiemmin sovittu siten, että valtio maksaa 198 miljoonan euron osuuden 275 miljoonan euron hankkeesta. Loput 77 miljoonaa euroa jäävät Lahden ja Hollolan maksettavaksi.

Seuraavaksi hankkeesta laaditaan tarkempi rakennussuunnitelma. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin mukaan rakentamistyöt voidaan aloittaa jo vuonna 2017.

 

Lisätietoja

Jari Parkkonen
maakuntajohtaja
jari.parkkonen(a)paijat-hame.fi  puh.  0400 862 977

Tapio Ojanen
erityisasiantuntija
tapio.ojanen(a)paijat-hame.fi  puh. 044 371 9459

Aiheesta muualla:

Valtioneuvoston tiedote

ESS

YLE