Kotiseututyön korkein tunnustus Kalevi Peltolalle Heinolaan

Maija Väkeväinen - 15.08.2016

Opetusneuvos Kalevi Peltola Heinola-Seurasta (kuvassa toinen oikealla) palkittiin pitkästä ja merkittävästä työstään. Suomen Kotiseutuliitto myönsi kotiseututyön ansiomitalin kymmenelle erityisen ansioituneelle kotiseututoimijalle ja ne luovutettiin Kajaanin Valtakunnallisten kotiseutupäivien gaalassa lauantaina 6. elokuuta.

Palkinnon perustelut:

Kotiseututyön todellinen kehittäjä ja aktiivi Kalevi Peltola on toiminut Heinola-Seurassa sen perustamisesta 1985 alkaen kehittäen etenkin alueellista ja maakunnallista viestintää. Peltola onkin saanut paikallislehtien Antti-patsaan hyvästä tiedottamisesta ja hyvistä suhteistaan lehdistöön. Peltola on ollut mukana kaikissa seudun kirjahankkeissa, ideoinut ja toteuttanut vuosien ajan lukuisia menestyksekkäitä tapahtumia kuten perinnetori-tapahtuman, Heinolan kotiseutupäivän, Heinolan uuden ajan Unikeon ja Wanhan ajan joulu -tapahtuman. Peltola on myös saanut Kotiseutuliiton kultaisen ansiomerkin. Peltolan ansiot etenkin paikallisessa ja maakunnallisessa kotiseututyössä on katsottu erittäin merkittäviksi.


Ansiomitali on Kotiseutuliiton korkein tunnustuksen osoitus, jota on myönnetty vuodesta 1953 alkaen. Mitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä.

Kuva: Suomen kotiseutuliitto