KyminRing ja Vt12 saamassa valtion rahoituksen

Maija Väkeväinen - 19.05.2017

Tänään varmistui moottoriradan toteutuminen Iittiin, kun maan hallitus päätti esittää moottoriurheilukeskuksen rakentamiskustannuksiin 3,5 miljoonan euron määrärahaa.

 

Kuva: Kymiring.fi

Vt 12 Lahti—Kouvola yhteysvälille ehdotetaan 14 miljoonan euron valtuutta. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen sekä liikenteen ohjaaminen eritasoliittymän kautta KymiRingin moottoriradalle. Hankkeen toteutuminen on ehdollinen Kymiringin rahoituksen toteutumiselle.

Päijät-Hämeessä iloitaan Iittiin rakentuvasta keskuksesta. Maakuntajohtaja Jari Parkkonen onnittelee iittiläisiä, Kymenlaakson liittoa ja Kymiringin johtoa ansiokkaasta työstä ja toteaa, että ”moottorirata oheispalveluineen tulee olemaan piristysruiske koko maakunnalle”. Päijät-Hämeen liitto on tukenut Kymiringin toteutumista ja Vt12 parantamista koko niiden valmistelun ajan ja Parkkonen kiittää myös maan hallitusta siitä, että se on nähnyt  molempien nyt tuettavien hankkeiden merkityksen alueen elinkeinoelämälle.

KymiRing tulee olemaan paljon muutakin kuin moottorirata, jossa on Euroopan parhaimmat harjoittelu- ja koulutuspuitteet. Siellä tullaan näkemään kansainvälisen moottoriurheilun lisäksi erilaisia kulttuuri- ja urheilutapahtumia, joiden positiiviset vaikutukset levinnevät laajasti eteläiseen Suomeen ja erityisesti Päijät-Hämeeseen ja sen matkailuyrityksille.

Vuoden 2019 alusta Kymiring onkin päijäthämäläinen moottorirata, kun Iitin kunta siirtyy Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeeseen.

Hallitus neuvotteli tänään vuoden 2017 ensimmäisestä lisätalousarvioesityksestä. Esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle keskiviikkona 25. toukokuuta.

http://www.kymiring.fi/

Lisätietoja:

Jari Parkkonen, maakuntajohtaja
jari.parkkonen@paijat-hame.fi  @Jari_Parkkonen