Laura Leppänen aloitti maakuntajohtajana Päijät-Hämeessä

Maija Väkeväinen - 09.01.2019

Päijät-Hämeen uusi maakuntajohtaja Laura Leppänen aloitti tänään työssään Maakuntatalossa Lahdessa. Hän tuntee hyvin maakunnan tehtävät ja toimintaympäristön, sillä hänellä on usean vuoden  kokemus  asiantuntijatehtävistä Varsinais-Suomen liitossa, jossa hän viimeksi toimi maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtajana.

Leppänen lupaa maakunnan ulkopuolelta tulevana katsoa Päijät-Hämettä tuorein silmin ja tutustua heti alussa uuteen kotimaakuntaansa. Hänen kalenterinsa onkin täyttynyt tapaamisista maakunnan eri toimijoiden kanssa.

  • Hyppään liikkuvaan junaan avoimin mielin. Tapaan maakunnan toimijoita seuraavien viikkojen aikana, ja odotan näkemyksillisiä keskusteluja, maakuntajohtaja Leppänen toteaa.

 

Maakunnan edunvalvontaa tehdään yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa.

  • On tärkeää, että meillä on maakunnassa yhteiset tavoitteet. Meidän on kerrottava yhteistä viestiä asioiden edistämiseksi. Se on ainoa tapa päästä tavoitteisiimme, Leppänen jatkaa.

 

Maakuntauudistuksen toteutumisesta ei tässä vaiheessa varmaan kenelläkään ole varmuutta, mutta asia ratkennee lähiviikkojen aikana.

  • Sote- ja maakuntauudistuksen toteutumisella on merkittävä vaikutus maakunnan liiton toimintaan. Jos uudistus menee perustuslakivaliokunnan ja eduskunnan käsittelyistä läpi, varustaudumme uuden maakunnan aloitukseen, Leppänen kertoo. Mikäli uudistuksen aikataulu ei pidä, eikä eduskunta ennätä käsitellä lakipakettia, jatkamme kuntayhtymämuotoisen maakunnan liiton toiminnan kehittämistä. Lisäarvon tuottaminen toiminnallamme maakunnan kehittämiseksi on maakunnan liiton tärkein tehtävä, maakuntajohtaja Leppänen jatkaa.

Yhteystiedot:

Laura Leppänen, maakuntajohtaja
puh. 040 767 4364  laura.leppanen(a)paijat-hame.fi