Maakuntahallituksesta perustellut vastaukset maakuntakaavan valituksiin

Tanja Gangsö - 20.02.2017

Maakuntahallitus esittää lausunnossaan Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle kaikkien kymmenen valituksen osalta, että hallinto-oikeus hylkäisi ne perusteettomia. Liiton lausuntoa ja sen liiteaineistoa varten tarvitaan isohko pahvilaatikko, huokaa aluesuunnittelupäällikkö Riitta Väänänen.

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden kahdessa erässä postittamissa valituksissa toistuivat muistutuksista tutut aiheet: tuulivoima, Pikijärven ampumarata, valtatien 12 linjaus Uudestakylästä maakunnan rajalle, Päijätsalon loma- ja matkailualue, Nastolan ns. kierrätyspuisto ja läheiset maankäytön ratkaisut sekä joukko yksittäisiä aluevarauksia Heinolassa. Muutoksenhakijoiden monisanaisesti perustellut valitukset edellyttivät myös liiton lausunnossa vastauksia kaikkiin vaatimuksiin ja niiden perusteluihin. Niinpä liiton näkemys on, että valitukset tulee hylätä perusteettomina. Lausunnossa todistetaan, että maakuntavaltuuston päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä, eikä se ole ylittänyt asiassa toimivaltaansa ja maakuntakaava on laadittu säädösten mukaisesti.

 

Maakuntakaava-aineisto on nähtävissä liiton kotisivuilla: http://www.paijat-hame.fi/maakuntakaava/maakuntakaava-2014-valmistelussa/

 

Lisätietoja:

aluesuunnittelupäällikkö Riitta Väänänen p. 040 5317628

erityisasiantuntija Tapio Ojanen p. 044 3719459

maakunta-arkkitehti Mirja Karila-Reponen p. 040 7747060

sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@paijat-hame.fi