Maakuntaliiton johto tapasi ministeri Anne Bernerin

Maija Väkeväinen - 15.12.2015

Maakuntaliitot yksituumaisia: Valtatie 5 sisällytettävä TEN-T ydinverkkoon

Vitostien varren neljä maakuntaliittoa tapasivat tänään liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin ja Liikenneviraston pääjohtaja Antti Vehviläisen ja esittivät, että Suomen valtio tekisi seuraavan esityksen:
Valtatie 5 sisällytetään TEN-T ydinverkkoon. Esitys luettavissa tästä.

Päijät-Hämeestä tilaisuuteen osallistuivat maakuntahallituksen puheenjohtaja Jari Salonen ja maakuntajohtaja Jari Parkkonen.

2015 12 15_Berner_Vehvilainen     

Valtakunnan pisin väylä, Vt 5, kulkee Suomen läpi Uudeltamaalta Lappiin. Se luo ja mahdollistaa niin henkilö- kuin elinkeinoelämän tarpeisiin toimivat yhteydet EU:n ja Venäjän välillä sekä Euroopan yhteydet kolmansiin maihin myös pohjoisen Euroopan osalta. Rajanylityspaikat mahdollistavat elinkeinoelämän ja matkailun yhteydet Venäjälle tie- ja rataverkolla.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Jari Salonen on tyytyväinen yhteisen esityksen jättämisestä ja toteaakin, että kyseessä on paitsi valtakunnallisesti merkittävä hanke, myös Suomea laajempi tarkastelu, jossa huomioidaan niin  arktiset alueet kuin yhteys eurooppaankin. Toteutuessaan esitys vahvistaa aluettamme logistisesti; näin suuressa maassa on tarkoituksenmukaista, että etelä-pohjoissuunnassa on kaksi valtatietä, eikä haitaksi ole että kummatkin kulkevat alueemme läpi.

Esityksen tekijät:

Päijät-Hämeen liitto,  Etelä-Savon maakuntaliitto, Pohjois-Savon liitto sekä Kainuun liitto.

Lisätietoja:

Jari Salonen, maakuntahallituksen puheenjohtaja, Päijät-Hämeen liitto
puh. 0440 211 211 jari.salonen(a)muoviyhdistys.fi