Maakuntaliitto teki hyvän tuloksen v. 2017

Maija Väkeväinen - 18.06.2018

Päijät-Hämeen liiton talous on kunnossa, todettiin tänään maakuntavaltuuston kokouksessa Lehmonkärjessä. Niin liiton kuin Pelastuslaitoksenkin tulos on ylijäämäinen, yhteensä lähes 370.000 euroa, tästä liiton osuus on reilut 55.000 euroa. Pelastuslaitoksen ylijäämä on muodostunut lähinnä henkilöstö- ja vuokramenojen säästöistä. ”Vuonna 2017 selvittiin mm. tavanomaista pienemmin ylitöin”, totesi pelastusjohtaja Jari Hyvärinen. Kokouksessa todettiin, että mahdollisen maakuntauudistuksen toteutuessa kertyneet ylijäämät palautettaneen kuntiin.

 

Pelastuslaitoksen talousarvio laadittu siten, ettei kuntien maksuosuudet vuodelle 2019 nouse vuoteen 2018 verrattuna ja toiminnalliset tavoitteetkin ovat entisellä tasolla. Varautumista ja panostuksia henkilöstön hyvinvointiin on lisätty. Kuluvan vuoden osalta touko-kesäkuun poikkeuksellisen kuivuuden vuoksi hälytyksiä on ollut paljon ja palkkakustannukset noussevat selvästi viime vuoteen verrattuna.

 

Valtuusto hyväksyi myös kaksi Pelastuslaitoksen virkanimikemuutosta, jotka liittyvät viranhaltijoiden eläkkeelle lähtöön. Padasjoen palopäällikön virka muutettiin palomestarin viraksi ja Kärkölän palomestarin virka palotarkastajaksi riskienhallinnan osastolle. Muutoksilla ei ole vaikutusta Kärkölän tai Padasjoen operatiiviseen toimintaan, toteaa Hyvärinen.

 

Lisätietoja

Jari Paakkunainen, hallintojohtaja
jari.paakkunainen(a)paijat-hame.fi

Jari Hyvärinen, pelastusjohtaja
jari.hyvarinen(a)phpela.fi