Pää pinnalle – katse vastarannalle

Maija Väkeväinen - 28.10.2015

Matkailuparlamentti, 28.10.2015 Tallukka

Päijät-Hämeen matkailuparlamentin avauspuheenvuorossa maakuntajohtaja Jari Parkkonen hauskuutti yleisöä kuvaamalla suomalaisten onnistumista asioiden vähättelemisessä. Siihen ei kuitenkaan ole syytä, Päijät-Hämeessä on puitteet ja tekijät joista on syytä olla ylpeä. Matkailu on meillä mahdollisuus!

Itsenäinen Suomi 100 v

Vuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi, se on avoin kaikille suomalaisille sekä Suomen ystäville ja sitä juhlitaan koko vuosi, koko maassa. Tavoitteena on antaa lahjoja 100-vuotiaalle suomelle tapahtumien ja tekojen avulla.

Lahden kaupungin tapahtumapäällikkö Inkeri Määttä esitteli juhlavuoden organisointia ja hankkkeistamista. Kuka tahansa voi esittää Suomi100 -ohjelmaan hanketta, joka voi olla esim. tapahtuma, teko, tempaus, näytelmä, kirja, runo, peli, tapaaminen, elämys, kokemus, ruoka, traditio, jotain ihan uutta…

 www.suomi100finland.fi

Päijät-Hämeessä alueellisen työryhmän puheenjohtajana toimii maakuntajohtaja.

Lahti 2017 on enemmän kuin urheilutapahtuma

Vuonna 2017 järjestettävät maastohiihdon MM-kilpailut kokoavat Lahteen on ennätyksellisen määrän kansainvälisiä vieraita. Kisoihin odotetaan 700 urheilijaa 60 maasta, katsojia 200 000 – 300 000 sekä 500 milj. tv-katsojaa. Kisojen teemana on Juhlakisat, jota Lahti Eventsin toimitusjohtaja Janne Leskinen kuvasi ainutlaatuiseksi tapahtumaksi; seitsemännet MM-kisat samassa paikassa, itsenäisen Suomen juhliessa 100-vuotistaivaltaan.

Lahti 2017

Matkailustrategia vuodelle 2020

Päijät-Hämeen matkailustrategian päivittäminen käynnistyy ja Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman totesi maakunnan olevan hyvällä matkalla, vaikkakin vielä vaaditaan paljon työtä. Alueen tunnettuudessa on parantamisen varaa, vaikka tänne onkin helppo tulla ja täällä on monipuoliset kulttuuri- ja tapahtumapalvelut sekä liikunta- ja hyvinvointipalvelut.

http://www.lahtiregion.fi/

Pikkukaupungin punkkareista koko kansan bändiksi

Yrittäminen on välttämätön paha – ydinasia intohimo

”En ostanut rumpuja siksi että saan oman y-tunnuksen” – avasi yrittämistä Apulannan Sipe Santapukki. Asioita ei tehdä siksi että ne on helppoja. Haasteita on kiva kaataa totesi vahvat päijäthämäläiset juuret omaava taiteilija, joka suunnittelee museota Hennalan kasarmeihin. Eikä siinä vielä kaikki, jatkoa seuraa…