Päijät-Häme -mitalin saajat 2018

Seija Lavia-Kuitunen - 03.12.2018

 

 

3.12.2018 pidetyssä Vellamon maakuntajuhlassa jaettiin 2 kpl Päijät-Häme –mitaleja.

Mitaleja on jaettu vuodesta 1997 alkaen.

Päijät-Häme-mitali nro 50 maanviljelijä Antti Räsäselle

Perustelut:

”Poikkeuksellisen mittava panos Päijät-Hämeen liiton luottamushenkilönä.”

Päijät-Hämeen liiton hallitustyössä yli kaksikymmentä vuotta on harvinaisen pitkä toimikausi.

Asioihin perehtymällä ja ennakkoluulottomalla asenteella Antti Räsänen on noussut maakunnallisesti merkittäviin asemiin lukuisissa yhteisöissä ja luottamustoimissa. Antti Räsäsen vaikutus maakunnallisten yhteistyöhankkeiden edistäjänä on osoittanut, miten laajat verkostot ja kontaktipinnat hän on vuosikymmenten aikana pystynyt rakentamaan.

Antti Räsänen on positiivisen ajattelun mies, hänellä on erityinen kyky verkostoitua. Tämän henkilökohtaisen ominaisuuden ansiosta Antin verkostoituminen on omaa luokkaansa ja se on mahdollistanut laaja-alaisen vaikuttamisen Päijät-Hämeen maakunnassa. Antti Räsänen on intohimoinen kaikessa siinä mihin ryhtyy ja hän täyttää käsitteen ”Maakunnan mies”.

 

Päijät-Häme-mitali nro 51 Päijät-Hämeen Keittiömestarit ry:lle

Perustelut:

”Yleistä tunnustusta saanut toiminta, joka on poikkeuksellisella tavalla edistänyt maakunnan aineellista ja henkistä hyvinvointia” 

Päijät-Hämeen Keittiömestarit ry  on maakunnallinen, aktiivisesti toimiva hyvän  ruuan valmistamista ja ruokaperinnettä ylläpitävä yhdistys. Yhdistyksen päämääränä on ylläpitää ruoka-alan ammattitaitoa ja viedä ruokakulttuuria ja ruuan tekemisen ilosanomaa ihmisille eteenpäin.

Päijät-Hämeen Keittiömestarit ry järjestää hyväntekeväisyytenä erityyppisiä ruokatapahtumia osana omaa vuosisuunnitelmaa.  Erityisesti koululaiset ja erityisryhmät ovat olleet keittiömestareiden hyväntekeväisyystempauksen kohteina jo vuosien ajan.

Paikallinen Vellamo lähiruoka on Keittiömestareille sydämen asia.

Vuosi 2018 on Päijät-Hämeen Keittiömestarit ry:n 30 –vuotisjuhlavuosi.

 

LISÄTIETOJA:

Mika Kari

maakuntahallituksen puheenjohtaja

050 398 5601