Päijät-Hämeen kansanedustajat kiirehtivät ratkaisua Lahden oikeustalosta

admin - 02.09.2015

Alkuviikosta koolla olleet Päijät-Hämeen kansanedustajat haluavat kiirehtiä oikeusministeriön ratkaisua Lahden oikeustalosta. Miltei kymmenen vuotta vireillä ollut hanke on loppusuoralla ja päätös rakentamisesta tehdään nyt syksyllä. Oikeusministeriö on valmistelussaan päätynyt ehdottamaan sijoituspaikaksi Lahden matkakeskuksen läheisyydessä olevaa Renor Oy:n Asko-rakennusta.

Päijät-Hämeen kansanedustajat pitävät harmillisena, ette valtion tyhjilleen jättämän Hennalan kasarmialueen kiinteistöjä ei ole tutkittu vaihtoehtona riittävästi, eikä kokonaistaloudellisuutta tai synergiaetuja esim. poliisilaitoksen kanssa ole selvitetty.

Tämän ei tulisi olla kuitenkaan hidaste periaatepäätöksen tekemisestä siinä, että oikeustalo päätetään rakentaa Suomen kahdeksanneksi suurimpaan kaupunkiin Lahteen ja turvata kehittyvän maakunnan oikeuspalvelut jatkossakin laajan alueen keskuskaupungissa.

Maakunnan kansanedustajat hakevat alkusyksylle oikeus- ja työministeri Jari Lindströmiltä tapaamisaikaa vauhdittaakseen päätöksentekoa.

Lisätiedot

Päijät-Hämeen kansanedustajien puheenjohtaja
Mika Kari
puh. 09 432 3066