Uutta hyvinvointiyhtymää valmistellaan – muutosjohtaja aloitti työnsä

Maija Väkeväinen - 09.09.2016

Uusi hyvinvointiyhtymä perustetaan vuoden 2017 alussa, mistä lähtien se vastaa kymmenen kunnan (Asikkala, Hartola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila) sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta sekä tuottaa lisäksi päivystyksen ja erikoissairaanhoidon palvelut Heinolan kaupungille ja Sysmän kunnalle.

Maakunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen kootaan yhdeksi kokonaisuudeksi uuteen hyvinvointikuntayhtymään. Järjestelyllä on tarkoitus turvata kuntalaisten palvelut, hillitä kustannusten kasvua ja vahvistaa alueen edunvalvontaa. Samalla muodostetaan toimintatavat, joiden avulla tähdätään vuoteen 2019, jolloin uudet maakunnat aloittavat toimintansa ja sotepalvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä maakunnille.

Henkilökunta siirtyy uuden yhtymän palvelukseen vuoden 2017 alussa, eikä näillä näkyminen ole  odotettavissa irtisanomisia.

Asukkaat ja henkilöstö mukaan suunnitteluun

Uuden yhtymän perustamiseen on valmistauduttu jo usean vuoden ajan ja työryhmissä onkin mukana lähes 200 työntekijää päijäthämäläisistä sote-organisaatioista. Valmistelussa korostuu jatkossa entistä enemmän asiakaslähtöisyys, kun suunnitteluun osallistuvat henkilöstön lisäksi myös alueen asukkaat.

Projektitoimisto johtaa valmistelua

Käytännön toteutuksesta vastaa projektitoimisto muutosjohtaja Jouko Isolaurin johdolla. Toimiston henkilökuntaan kuuluvat Arja-Tuulikki Wilén, Janne Mäki, Erja Saari ja Sari Pauninsalo. Isolauri on toiminut aiemmin mm. lääkintöneuvoksena STM:ssa, yliopistollisen sairaalan lääketieteellisenä johtajana sekä sairaanhoitopiirin johtajana. Hän toteaa, että kyseessä on  mielenkiintoinen ja haasteellinen projekti, jossa tavoitellaan sote-integraatiota, jollaista ei ole toteutettu missään koko maailmassa. Väliaikaisen muutosjohtajan työ jatkuu kuluvan vuoden loppuun eikä Isolauri ole tavoittelemassa mitään pestiä uudesta yhtymästä.

Päijät-Hämeen liitto vastaa projektitoimistosta ja sen kustannuksista v. 2016 siihen saakka, kunnes se siirtyy hyvinvointikuntayhtymän toiminnaksi. Toimisto sijaitsee Maakuntatalossa Hämeenkadulla Lahdessa.

Lisätietoja:

Jouko Isolauri, väliaikainen muutosjohtaja
jouko.isolauri@paijat-hame.fi, puh. 044 3719 470
Hämeenkatu 9, 15110 Lahti

Jari Parkkonen, maakuntajohtaja
jari.parkkonen(a)paijat-hame.fi, puh. 0400 862 977