Seuraava EAKR-haku kaksivaiheinen; ideat vireille marraskuussa

admin - 17.09.2015

Seuraava Etelä-Suomen EAKR-haku toteutetaan kaksivaiheisena. Ensimmäisen vaiheen ideahaku avataan marraskuun alussa ja hankeideat tulee palauttaa Uudenmaan liittoon viimeistään 15. joulukuuta. Toiseen vaiheeseen etenevistä hankkeista jätetään hakemukset EURA2014-järjestelmässä 12.2.2016 mennessä.

Kaikki hakijat saavat ideahausta lyhyen kirjallisen palautteen. Tässä vaiheessa potentiaalisen hakemuksen jättäneille on mahdollisuus antaa vielä parannusehdotuksia. Niiden hakijoiden työtaakkaa taas voidaan säästää, joiden suunnitelmat eivät ole EAKR-ohjelman tai haun kriteerien mukaisia, eikä toiseen vaiheeseen kannata edetä. EURA-järjestelmä ei näin myöskään kuormitu turhilla hakemuksilla.

– Saimme viime kevään kaksivaiheisesta EAKR-hausta niin myönteistä palautetta, että myös tuleva haku päätettiin järjestää kahdessa vaiheessa, kertoo rakennerahastoasiantuntija Petri Veijalainen Uudenmaan liitosta. Ideahaun myötä EURA-hakemusten laatu parani ja näin jatkokäsittely ja päätöksenteko nopeutuivat huomattavasti. Ja mikä parasta, hankkeet saatiin ripeämmin käyntiin, Veijalainen iloitsee.

Hakupainotukset selviävät pian

Etelä-Suomen maakunnat päättävät syys-lokakuun aikana tulevan haun maakunnittaiset painotukset ja erityistavoitteet. Painotukset kertovat millaisia hankkeita ensisijaisesti tällä kierroksella haetaan rahoitettaviksi.

Haun avautuessa Uudenmaan liitto julkaisee hakuilmoituksen, idealomakkeen ja hakijan oppaan. Hakuinfoja on luvassa marraskuussa. Näistä kerromme myöhemmin tällä sivustolla ja EAKR-facebookissa.

Lisätietoja:
rakennerahastoasiantuntija Petri Veijalainen, puh. 040 507 9998