Sote-uudistus puhutti vanhusneuvostojen seminaarissa

Maija Väkeväinen - 29.09.2015

Ikäihmisten asioihin keskittyvässä vanhusneuvostojen seminaarissa puhuttivat tutut aiheet: yksinäisyys, aktiviisuuden lisääminen sekä huoli sosiaali-ja terveyspalveluiden saatavuudesta.

Hämeenlinnassa järjestetyn seminaarin puheenjohtajana toiminut Kalevi Antikainen luottaa uuden kuntalain ja vanhuspalvelulain turvaamiin vaikutusmahdollisuuksiin. Meitä kyllä kuunnellaan, mutta asiat on myös osattava esittää oikein. Ne on valmisteltava huolella ja keskityttävä oleelliseen, muuten päättäjät ovat ymmällään.

Omassa puheenvuorossaan Hollolan vanhusneuvoston puheenjohtaja Katriina Haapakangas oli huolissaan yksinäisistä vanhuksista ja hän kaipasikin keinoja, joilla ikäihmiset saataisiin innostumaan järjestötoiminnasta. Aktiivisuus lisää sosiaalisuutta ja terveyttä, joilla on merkitystä myös julkisten palveluiden tarpeeseen.

Projektipäällikkö Markku Puro esitteli valtakunnallisen sosiaali- ja terveyspalvelujen (sote) uudistamishankkeen tilannetta. Puron mukaan tulossa on yksi suurimmista rakenneuudistuksissa Suomessa kautta aikojen

Lue lisää tilaisuuden järjestäjän, Hämeen liiton sivulta.

Lisätietoja:

Kalevi Antikainen, puh. 040 573 6344  kalevi.antikainen(a)phnet.fi