Tervetuloa Iitti!

Maija Väkeväinen - 27.05.2016

Kuva: www.iittifestival.fi

Vuoden 2019 alusta lukien  Iitti kuuluu Päijät-Hämeen maakuntaan ja Hämeen vaalipiirin.

Maakunnan vaihtamiseen liittyvä valmistelu nivoutuu osaksi maakunta- ja sotevalmistelua ensi syksynä.  Iitti on tuttu kumppani päijäthämäläisille, sillä se on Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän jäsenkunta ja yhdessä on hoidettu myös aluesuunnittelua ja edunvalvontaa, josta esimerkkinä Kimolan kanava ja Kymi Ring.

Iitin kunta esitti maakunnan vaihdosta ja maan hallituksen reformiministerityöryhmä linjasi 26. 5.2016, mihin maakuntaan maakunnan vaihdosta esittäneet kunnat sijoittuvat.

Linjausten perustana käytettiin kokonaisharkintaa ja kriteereinä olivat maakunnan alueiden yhtenäisyys ja toiminnallisuus sekä niiden edellytykset järjestää maakunnan vastuulla olevia palveluja. Erityistä painoa annettiin sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämiselle.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Jari Salonen toteaa, että Iitti on saanut tarkoin pohditun ja loppuun asti harkitun tahtonsa läpi saadessaan luvan liittyä Päijät-Hämeen maakuntaan. Valtioneuvosto osoittaa kiitettävää halua noudattaa kuntien tahtoa oman maakuntansa valinnassa. Toivottavasti tämä ennakoi sitä, että kuntien ääntä kuunnellaan yliopistollisten sairaaloiden osalta päätettävien suuntautumisvaihtoehtojen osalta yhtä herkällä korvalla.

Salosen mielestä Iitti on maantieteellisesti ja toiminnallisesti hyvin Päijät-Hämeeseen sopiva kunta. Hän toivottaakin Iitin tervetulleeksi kymmenenneksi kunnaksi Päijät-Hämeen maakuntaan ja toimimaan aktiivisesti kehittyvän päijäthämäläisen joukkueemme jäsenenä!