Viikonloppuna juhlitaan

Maija Väkeväinen - 23.08.2017

Maanantaina 28.8. on tasan sata päivää siihen, kun itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta. Elokuun viimeisenä viikonloppuna sitä juhlitaankin koko maassa YHDESSÄ.

Päijät-Hämeessä lähes joka kunnassa on juhlia ja tapahtumia, Lahdessa peräti perjantaista maanantaihin.

Suomen itsenäisyyden juhlavuosi on synnyttänyt suomalaisissa ennennäkemättömän innostuksen yhteiseen tekemiseen. Yhdessä –viikonloppuna juhlitaan koko maassa, ja ulkomaillakin. Osa monista tapahtumista on erityisesti tähän ajankohtaan suunniteltuja, osa vuosittain toistuvia, mutta tällä kertaa Suomi 100 -teemalla toteutettavia.

Päijät-Hämeessä koettavaa ja nähtävää koko viikonlopun

Suomen Luonnon päivänä, lauantaina 26.8. liputetaan ensi kertaa Suomen luonnolle. Tuolloin Karisalmen sillalla Asikkalassa kajahtaa kuorolaulu klo 15, kuten kaikissa muissakin Suomen kansallispuistoissa. Illalla puolestaan Hollolan Pirunpesällä voi nauttia musiikista klo 16-18: Piru kaikukoon –konsertissa.

Paitsi itsenäistä Suomea, lauantaina 26.8. Kärkölässä juhlitaan 150 vuotiasta kuntaa. Aamu kymmenestä ilta kymmeneen. Samana päivänä tunnelmoidaan Sysmässä ja Heinolassa Venetsialaisten merkeissä. Padasjoella Sataman Valot, pe 25.8. klo 16-23 ja la 26.8.2017 12-02

Ympäri maata kokoonnutaan suurien pöytien ääreen syömään yhdessä, niin myös Päijät-Hämeessä. Lahdessa 26.8. Illallinen Lahen taivaan alla ja Hartolassa 27.8. klo 11-16 Taidepiknik.

Syyskylä valtaa Lahden kauppatorin perjantaista sunnuntaihin monine tapahtumineen, ja lauantaina Kaupuangintalolla vietetään koko kansan puutarhajuhlaa. Jos polttelee päästä kisailemaan, kannattaa lauantaina suunnata joko Asikkalaan, Kalkkisten kymppi klo 10 -15 tai Hollolan nuorisoseurantalolle olympialaisiin.

Edellä vain otos viikonlopun tapahtumista, seuraa ilmoittelua ja kuntien ja järjestäjien omaa viestintää.

Lue lisää viikonlopun tapahtumista

Julkaise tunnelmakuvia juhlista:

Instagramissa: #suomi100ph  ja #suomi100

Facebookissa: https://www.facebook.com/suomi100ph/

Pukeudutaan sinivalkoisiin

Maanantaina 28.8. on sata päivää satavuotisjuhlaan, siis itsenäisyyspäivään. Pukeudutaan silloin kaikki sinivalkoisiin.

Iloista ja riemukasta Yhdessä –viikonloppua!

Lisätietoja

Maija Väkeväinen, viestintäkoordinaattori
maija.vakevainen@paijat-hame.fi puh. 044 3719 456