Yhteiset linjaukset maakunnan elinkeinopolitiikan ohjaukseen

Maija Väkeväinen - 07.03.2016

Seuraavat strategiset linjaukset ohjaavat Päijät-Hämeen elinkeinokehittämistä ja kasvutoimenpiteitä ohjelmakauden 2014-2020 ajan:

• Uusia teknologioita ja niihin liittyviä toimintamalleja kokeillaan ja otetaan käyttöön
• Markkinalähtöisyys otetaan vakavasti
• Otetaan myös riskejä tarttumalla uusiin mahdollisuuksiin
• Ympäristö otetaan huomioon
• Yrittäjyydestä ja uusista työn muodoista ratkaisu työllisyysasteen nostoon
• Tekemisen henki luo vetovoimaa

Linjauksia voi soveltaa niin yritysrahoituksessa, aluekehityshankkeissa, kuntien elinkeinopolitiikassa kuin yrityksissä. Linjauksia ei ole avattu tarkaksi toimenpidelistaksi, vaan ketterän kehityksen hengessä linjauksia sovelletaan toimenpiteiksi tilanteen mukaan organisaatioittain. Ne eivät myöskään ole toimialasidonnaisia vaan auttavat kehittämään maakunnan monipuolista, erilaisiin vahvuuksiin perustuvaa elinkeinoelämää.

Samaan aikaan tämän elinkeino- ja kasvustrategian kanssa on valmisteltu Lahden kaupungin strategiaa ja sen alaista elinvoima- ja ympäristöohjelmaa sekä Lahden kasvusopimusta ja AIKO-varautumissuunnitelmaa. Samanaikaisuus näkyy monissa yhteisissä teemoissa.

Maakuntahallitus hyväksyi elinkeinostrategian, Päijät-Hämeen elinkeino- ja kasvulinjaukset 2016-2020 ,kokouksessaan 7.3.2016. Linjaukset huomioidaan myös maakuntaohjelman ja sen toimeenpanosuunnitelman seuraavissa päivityksissä.

Elinkeinostrategian liitteet ja lähteet

Lisätietoja

Riitta Nieminen
kehittämisjohtaja
puh. 040 508 6526, riitta.nieminen(a)paijat-hame.fi